2019.02.27 Dialogurile BusinessMark

Myth or Fact cu Sergio De La Calle Asensio

Am stat de vorbă cu Sergio De La Calle Asensio – Head of Change Management & Adoption in HR Transformation, TELEFONICA despre ce ne așteaptă în viitor în sectorul de resurse umane.

 

  1. Departamentele de HR trebuie să pregătească board-ul de management în atingerea unui nivel înalt în employee engagement.

MIT. Employee engagement nu este despre pregătirea managerilor. Este despre a măsura, despre manageri care împărtășesc rezultate, care își implică echipa în construirea și executarea unor proiectelor.

2. Inițiativele de wellness corporativ, care se concentrează asupra bunăstării financiare și psihice a angajaților vor lua amploare. Companiile vor folosi soluții în acest sens, pentru a stimula bunăstarea angajaților.

FACT. Greu de crezut sau nu, practicile de wellness stimulează mai bine angajații și productivitatea acestora decât recompensa financiară.

3. Viitorul în câmpul muncii semnifică mai mult decât cele mai recente gadget-uri.

FACT. Digitalizarea impactează toate domeniile… cu excepția leadership-ului. Oamenii care inspiră și energizează sunt dincolo de orice inovație tehnologică.

4. Deficitul de competențe determină companiile din fiecare industrie să caute talente în moduri noi. Programele educaționale vor pune capăt deficiențelor de competențe.

MIT. Programele educaționale sunt importante. Însă a învăța prin a practică este esențial.

5. În prezent, companiile concurează mai mult prin cultura pe care o promovează decât prin compensație.

FACT. Cultura organizațională atrage mai mult decât recompensa financiară.

6. C-suite și departamentele de HR lucrează împreună pentru a își alinia obiectivele.

DREAM: Departamentele de HR încearcă, însă leaderii din management nu au deschidere așa de mare către acest aspect. Talentul și diversitatea sunt pentru show.

7. Executivii din departamentele de HR au nevoie să asimileze noțiunea conform căreia succesul în business ține de transformare atât la nivel personal, cât și la nivel de management.

FACT. Walk the get damn talk indeed. 🙂

Ce ar trebui să știe următoarea generație de leaderi din HR?

Cultura agile. Tribes, squads, product owners, scrum-master.. acesta este viitorul eficienție organizaționale.

 

 

 

Material de opinie semnat de
  • BusinessMark

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.