2017.03.03 Articole

Uniunea Europeană susține financiar întreprinderile românești

Fondul European de Investiţii şi Libra Internet Bank au oferit posibilitatea de a contracta împrumuturi de 10 milioane de euro pentru peste 200 de IMM-uri românești din industriile creative și culturale.

Întreprinderile mici şi mijlocii din sectoarele culturale şi creative vor putea să acceseze noul program în următorii doi ani, acesta fiind un instrument important de acoperire a deficitului de finanțare pentru aceste sectoare. Aceasta este o veste excelentă pentru IMM-urile din România care își desfășoară activitatea în sectoare creative precum festivaluri, design sau meșteșuguri. Potrivit reprezentanților Libra Internet Bank, dobânda acestor împrumuturi ar putea fi de 5-7%, cost total cu comisioane incluse.

Finanțarea include și activităţi gratuite de dezvoltare pentru intermediarii financiari pentru ca aceștia să beneficieze de expertiza necesară în ceea ce priveşte caracteristicile esențiale ale acestor sectoare. Astfel, intermediarii financiari vor primi din partea societăților de consultanță specializate în sectoarele creative și culturale informații utile referitoare la modele de afaceri specifice sau evaluarea riscului de credit.

Scopul acestui proiect este creșterea împrumuturilor către IMM-uri pentru a le permite să-și dezvolte activitățile. În general, finanțarea pentru întreprinderile care activează în aceste sectoare este dificil de obținut din cauza nesiguranței cu privire la cerere sau a mărimii limitate a pieței.

 Raportat la Uniunea Europeană, industriile creative și culturale reprezintă peste 7 milioane de locuri de muncă și 4,2% din PIB.

Material de opinie semnat de
  • BusinessMark

Copyright BusinessMark. Toate drepturile rezervate.